Maicroft, tu masz absolutą rację. Też tak myślałem, ale ty razem dałem im zarobić, ponieważ moja koleżanka, w której A7 padło DSG i Audi wyceniło naprawę na 42tys zł. Jednak mimo, że auto było ponad rok po gwarancji DSG wymieniono gratis. Podejżewam że jakby przywoziła olej to na 90% takiego gratisu by nie otrzymała
"To mocno koliduje z moimi planami na święta..."
Zwiń
X
-
"To mocno koliduje z moimi planami na święta..."
Czy któryś z Szanownych Panów Moderatorów mógłby tu przerzucić posty z działu Humor
dotyczące całego tego zamieszania, bo zaraz się tam zrobi niezły śmietnik :wink: ?Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
-
-
Ja będę bronić babki.
Nikogo nie zabiła, nie potrąciła. Ewidentnie na bani i być może na prochach wjechała w przejście podziemne. No i co? Prawko niech zabiorą i sprawa w Sądzie.
Co ma do tego paszport? Jakieś podejrzenie, że ze wstydu wyjedzie z PL,bo straciła prawko? Zresztą bez paszportu może śmigać jak chce po UE.
Bez sensu. Ci, którzy potrącą kogoś po pijaku, czy spowodują kolizję nie mają zabieranych paszportów.
Reasumując: pani sędzia do dupy, bo nie panowała na rozprawie, a oskarżona niezła tupeciara :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LashloJa będę bronić babkiO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
endryu, rafiki, Nie wiedziałem, ze nie ma już prawka.
I nie bronię jej,tylko podważam sens środka zapobiegawczego w postaci zabrania paszportu.
A jak prawko zabrali a ona 2 raz po pijaku, to odwieszenie zawiasów za recydywę i do pierdla.
Ale babka gadane ma i tego jej nie można pogratulować.Za to Pani Sędzia nie powinna być Sędzią, bo nie panuje na sali rozpraw.
[ Dodano: Sob 21 Gru, 13 18:52 ]
endryu, Ja bym dawał od Gis ;p
Komentarz
-
-
Lashlo, Z paszportem może wyjechać do krajów np. po za UE (tu szybko działają sprawy poszukiwawcze) a dalej w świecie to szukaj wiatru w polu i dlatego paszport do przechowalni :idea:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Lashlo, paszport dlatego, bo jest to jedno z dostępnych narzedzi w Kodeksie - ten zapis pochodzi jeszcze sprzed naszego wejścia do UE
nie można przecież zabrać dowodu osobistego :Pprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
endryu, ale jeszcze raz-po co ma zwiewać?Nikogo nie zabiła,ba, nikogo nie potrąciła.A jak jest radcą prawnym, to dostanie max zawiasy, albo nic za niską szkodliwość czynu. Zresztą nie zabierali paszportu ludziom, którzy robili w III RP potężne wałki. Ja się nie spotkałem z syt, gdzie za jazdę po pijaku zabiera się paszport...
[ Dodano: Sob 21 Gru, 13 20:32 ]
piotrek_gdy, zostaję przy swoim zdaniu :-) Babka ewidentnie zrobiła źle i jak wcześniej straciła, to recydywa,ale nie popadajmy w paranoje. Jakby każdy zatrzymany za jazdę po pijaku, czy rowerem, czy autem chciał zwiewać, to byłoby nas mniej;-) nas, Polaków ;-)
Uprzedzam ew. pytania, nigdy nie straciłem prawka za jazdę po pijaku:-) Po prostu uważam, że zabezpieczenie nieadekwatne do popełnionego przestępstwa
Komentarz
-
-
Na marginesie Sądów.... W olsztynie działała taka fajna firma Remedium (taki amber gold na mniejszą skalę). Gość, niejaki Sylwester Salach ;-) splajtował i zostawił ponad 1000 osób z kwitkiem (pożyczyli mu 12,5 ml zł)
I co?? I nic :-) Gość chodzi po Olsztynie, zapłacił poręczenie w kwocie 10 tys zł (!!!) za wałek na 12,5 mln i...zabrali mu paszport :-)
Komentarz
-
-
SS, Sędzina to ŻONA Sędziego, kobieta sędzia, to Sędzia a nie sędzina:-)
[ Dodano: Sob 21 Gru, 13 21:08 ]
Zamieszczone przez Lashlo,bo kruk krukowi oka nie wykole :-)
[ Dodano: Sob 21 Gru, 13 21:08 ]
Zamieszczone przez endryuaby tak lekko udupić panią :czachaPisał Sebastian
Komentarz
-
-
wyborcza.pl mota sprawę: minister potwierdził ale nie potwierdził bo nie powiedział sam, tylko odniósł się do słów dziennikarza. portale informacyjne zamieściły to wyjęte z kontekstu, więc zamieszanie x2 :evil:
na wykopie są linki i dyskusja na bieżąco http://www.wykop.pl/wpis/6608020/mir...tka-spowodowa/Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
Komentarz
-
-
Nie kupuję tego, że babka jest radcą prawnym. Po prostu. Jej zachowanie przed sądem to kpina, zero taktu, poszanowania dla urzędu, nic.
Po za tym, jako prawnik, nawet cywilista, powinna wiedzieć, że odebranie paszportu jest jednym z podstawowych środków, które sąd może zastosować w trakcie postępowania, przewidzianych przez polski KK.
I ludzie, ta argumentacja ...
Komentarz
-
-
RafalekM, dokładnie tak jak mówisz, dziwię się, że sędzia jej nie wymierzyła żadnej kary porządkowej, choćby pieniężnej, bo na pozbawienie wolności choćby na kilka dni, to za mało. Ale za obrazę, a właściwie brak szacunku dla sądu powinna dostać ze 2 tysie - nie zabolałoby jeśli ją stać na rozwalenie CLSa po pijaku :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Lashlo[Po prostu uważam, że zabezpieczenie nieadekwatne do popełnionego przestępstwa
[ Dodano: Nie 22 Gru, 13 03:15 ]
Zamieszczone przez LashloJa będę bronić babki.
)Zamieszczone przez LashloI nie bronię jej,tylko
Komentarz
-
Komentarz